A Föld nyersanyag készletei végesek. Egyre több kisebb- nagyobb cég fedezi fel annak lehetőségét, hogy a különböző hulladékok gondos kezelése következtében, relatíve olcsón különböző újrahasznosítható nyersanyagokat tud kinyerni.
„Szemétből várat..." mondja a közmondás. A mai világban ez lehet igaz is, ha valaki megfelelő technológiát használva gazdaságosan szétválogatja, majd feldolgozza a különböző hulladékokat, legyen az papír, fa, elektronikai hulladék, műanyag, gumi, fém, stb. aránylag olcsón nagy mennyiségű újrahasznosítható nyersanyaghoz juthat, melynek az ára folyamatosan növekszik.
Cégünk ezekhez a technológiai folyamatokhoz kínál olyan berendezéseket (aprítókat, shreddereket) melyek a már kiszelektált hulladék nyersanyagokat apró frakcióméretre darálják.
Miért is van szükség az aprításra? Az újrahasznosítás, feldolgozás szempontjából nagyon fontos, hogy egy homogén frakcióra aprított alapanyagot küldjünk a gyártóknak.
A hulladékok amorf formájának köszönhetően darálás nélkül rengeteg levegőt szállítanának. Így a darálással jelentős térfogat csökkenést érnek el, így szállítási költséget spórolnak meg.