WS 15 hulladék aprító

PDFNyomtatásE-mail
Leírás

Műszaki adatok

Géphossz: 2040 mm
Szélesség: 1280 mm
Magasság: 1825 mm
Beadó tölcsér mérete: 900 x 675 mm
Aprító tér: 600 x 675 mm
Aprító henger hossza: 675 mm
Aprító henger átmérő: 310 mm
Kések száma: 44 db kés
Hajtómű teljesítmény: 15 kW
Önsúly: kb. 1400 kg
Teljesítmény: kb. 150-180 Kg/óra
Névleges áramfelvétel: 34 A
Előbiztosítás: 63 A C oszt.
A beadó tölcsérbe töltött aprítandó anyagot egy hidraulikus előtoló egység a keresztben elhelyezkedő, lassú fordulatú aprító henger irányába tolja. A tolólap automatikusan és terheléstől függően fejt ki tolóerőt az aprítandó anyagra. A vezérlésben különböző termékféleségeknek megfelelően lehet az egyes paramétereket beállítani és letárolni. Így, a különböző típusú és fajtájú alapanyagok mindegyikéhez a legoptimálisabb beállításokkal érhető el a leghatékonyabb aprítási teljesítmény. A beállított és letárolt értékek gyorsan, gombnyomással hívhatók le.
A tolólap megfelelő mozgását és egyenes irányú haladását vezető görgők és egy egyedileg szabadalmaztatott kinematika berendezés biztosítja.
Az aprító hengeren oldható kötéssel 44 db négyszög alakú kés helyezkedik el, melyeknek mind a négy éle fel van köszörülve. Karbantartás során az esetleg élezésre szoruló kések egyszerűen egy éllel elforgathatóak, így egy kés négyszeri alkalommal használható fel.
A hidraulika munkahenger felfüggesztése az erős igénybevétel mellett is véd a befeszülés ellen és ezáltal óvja a dugattyúgallér és a tömítések épségét.
Az ékszíjhajtású hajtómű megszorulás esetén elmozdul, így az ékszíjak meglazulnak és ezáltal elkerülhetőek a megfeszülés által okozott komoly meghibásodások.

Sematikus ábra
Toló lap - Aprítandó anyag - Rotor kések

Álló kések - Rotor - Aprított anyag

Az aprító hengeren elhelyezett nagyszámú kés olyan módon van elosztva, hogy egyszerre csak egy kés érintkezzen az aprítandó anyaggal, így minden egyes kés a legnagyobb nyomatékkal és a legalacsonyabb hőigénybevételnek kitéve dolgozik.
Az SPS vezérlés által biztosított nyomatékszabályozás, valamint a hidraulikus nyomólap és az elektromosan hajtott aprító henger közötti szinkronizáció rendkívüli teljesítményt tesz lehetővé.
A kívánt szemcsenagyság a cserélhető rostákkal szabályozható.
Az alapár 1 db rostát tartalmaz.
A gép vezérlése és meghajtásai megfelelnek az ISO 9001 előírásainak.