Fókuszban a tűzifa előállítás, tűzifa készítés

A tűzifa a világ legrégebbi tüzelőanyaga, már őseink is melegedtek a lángjánál és sütöttek vele. A tűzifa mint tüzelőanyag jelentősége nő, mivel a földgázkészleteink csökkennek és az emelkedő energiaárak miatt érthető módon az alternatív fűtési módszerek és fűtőanyagok irányába mozdul a lakosság jelentős része.
Nem utolsó szempont az a tény sem, hogy a tűzifa fűtés szempontjából jobb hőérzetet is biztosít, mint a gázzal vagy elektromos energiával történő fűtési rendszerek
Száz szónak is egy a vége, ismét kezd divatba jönni a fatüzelés, egyre nagyobb a kereslet a tűzifára, a tűzifát előállító, előkészítő gépekre, eszközökre. Ugyanakkor egyre inkább előtérbe kerül a minőségi tűzifa iránti igény is, így közel sem mindegy, hogy milyen nyersanyagból milyen minőségű tűzifát gyártunk magunknak, vagy milyen minőségű tűzifát állítanak elő az erre szakosodott gyártók.

A fafeldolgozó gépek gyártása területén több mint 30 éves tapasztalattal rendelkező Maaselän Kone Oy finn cég Hakki Pilke márkanéven ismert tűzifa készítő berendezései Magyarországon is nagy népszerűségnek örvendenek. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően ezen gépeknek önsúlya, termelékenysége, helyigénye és ár-érték aránya a hasonló tűzifa előállító gépekhez képest jóval kedvezőbb, melyet számos teszt és értékelés is bizonyít.

 

Maximalizálja tűzifájának értékét!

A tűzifát előállító gépek esetében számos minőségi követelmény befolyásolja a végtermék árát. Ezeket a követelményeket a Hakki Pilke gépek fejlesztésénél messze menően figyelembe vettek a felhasználó maximális haszna érdekében. Mind a professzionális tűzifa előállítónak mind a saját célokra tűzifát készítő magánszemélynek hasonlóak az igényei: magas hatékonysággal előállított, egyenletes, kitűnő minőségű tűzifa kihozatalt vár el a megvásárolt
berendezéstől. A gépek használói a rönkökből történő tűzifa-kihozatal maximalizálására törekednek, és kerülni akarják a tűzifával kapcsolatos felesleges gyártási és tárolási műveleteket.
Tűzifát általában rönkökből készítenek, melyeket egyforma hosszakra vágnak, jellemzően 25, 33 és 50 cm-es méretekre. A rövidebbeket leggyakrabban szaunákhoz és kandallókhoz használják, míg az 50 cm-es hasábokat jellemzően nagyobb cserépkályhákban és központi fűtések kazánjaiban tüzelik el.
A tűzifa minőségét a fa keménysége, egyforma hossza és egyenletes vastagsága, nedvesség tartalma, vágási felülete, hasítása, tisztasága és színe valamint rothadás és penész előfordulása határozza meg.
A HakkiPilke tűzifa készítő gépek a legjobb minőségű tűzifák gyártására alkalmasak. A végtermék mentes a forgácstól, a vágási felület tiszta és egyenletes. A hasábok hossza pontosan beállítható, a kezelőbarát berendezések termelékeny és energia takarékos tűzifa előállítást biztosítanak.

 Hakki Pilke Termékekeink összehasonlító értékeléseket lásd >>