Komposztforgatók

Az IWK- komposztforgató-program jellemzői: sokoldalúság, egyedi megoldások, korszerűség, robosztus kivitel. A traktoros kivitelek - 2,0 és 4,0 méter között - és az önjáró kivitelek – 2,7 és 6,0 méter között – mindegyike garantáltan gazdaságos üzemeltetésű.

iwk ak tak 03KOMPOSZTFORGATÓ AK/TAK-típus

Az AK és TAK típusú komposztforgatók leginkább a parasztgazdaságokban használatosak, mert ezeknek mindegyike rendelkezik traktorral is.
Az AK típusok esetében a traktornak rendelkeznie kell egy lassú fordulatszámmal is, míg a TAK típus esetében nincs ilyenre szükség.

 

iwk klapp 02

KOMPOSZTFORGATÓ K-típus

A K-típusú komposztforgató hárompontos függesztésű, szállításhoz felbillenthető. Ez a gép speciálisan nehéz traktorokhoz javasolt, melyek rendelkeznek lassú fordulatszámmal.

 

 

iwk us 01

KOMPOSZTFORGATÓ US-típus

Az US-típusú komposztforgató hárompontos függesztésű, szállításhoz hátra billenthető. Ez a típus kisebb traktorokhoz javasolt, melyek rendelkeznek lassú fordulatszámmal.

 

 

iwk hr 01

KOMPOSZTFORGATÓ HR-típus

A HR – típusú komposztforgatók az önjáró gépek alsó kategóriáját képviselik. A HR típus jellemzője a karbantartás mentes gumiabroncs-futómű és jó felfekvés nem szilárd burkolatú terepen is. A forgatócsiga motorja ékszíj hajtású, amely jobb hatásfokú ugyanazon teljesítmény mellett.

 

 

iwk rp 01KOMPOSZTFORGATÓ RP-típus

Az RP – típus, a megingathatatlan önjáró.
Ez a típus karbantartás mentes hernyótalppal van felszerelve, amely bármely terepen a legjobb tapadást biztosítja. A forgatócsigát nagyteljesítményű hidromotorok hajtják, melyeknek fordulatszáma állítható és visszafelé is forgathatóak.

 


Nagymennyiségű zöldhulladék keverésére, átforgatása, átrakására komposztforgatókat (keverőgépeket és/vagy átrakógépeket) alkalmaznak a gyakorlatban. A keverés, átrakás célja az, hogy a komposzt érési folyamatában a hulladék átkeverésre kerüljön, ezzel is elősegítve az érési folyamatot, a levegőztetést. Az eljárás során alkalmazott berendezés a komposzt alkotóit tovább aprítja.

A komposztforgató gép fő szerkezeti egysége egy csőtengely, melyre a keverőlapátok szimmetrikusan, spirálvonalban vannak felerősítve. A tengely forgó mozgást végez, és így a kevert anyag a szélétől a tengely közepe felé halad, ezáltal biztosítva azt, hogy a komposzt teljes keresztmetszetében átkeverésre kerüljön.

Komposztforgató IWK AK/TAK >>
Komposztforgató IWK Klapp >>
Komposztforgató IWK US >>
Komposztforgató IWK HR >>
Komposztforgató IWK RP >>
Komposztforgató Greentechnik RV-T >>