A pelletálás technológiája.

A pelletálandó anyagokat, legyen az fa apríték, fűrészpor mezőgazdasági hulladék, ocsú, különböző gyümölcs magvak, stb. ha szükséges első lépésben megfelelő méretűre (Max. 2-5 mm) kell aprítani. Második lépésben, ha szükséges a pellletálandó alapanyagot megfelelő nedvességtartalmú (kb 15%) állapotra kell szárítani. A háztáji pelletálás legköltséghatékonyabb szárítási módszere a természetes úton való szárítás. Az 500 kg / óra alatti teljesítményű rendszereknél a szárító ára nagyon nehezen térül meg.

A következő lépésben a megszárítótt alapanyagot a pelletáló gépbe juttatjuk, ahol a megfelelő nyomáson hő keletkezik és a keletkező hő hatására a természetes ragasztó anyagok kicsapódnak az alapanyagból és így áll össze pelletté az aprítékunk. Az általunk forgalmazott gépekkel 6mm átmérőjű pelletet lehet készíteni. A gépek működhetnek traktor kardántengelyén keresztül, elektromos vagy robbanó motoros meghajtással.

Az elkészült pelletet elsősorban fűtésre használhatjuk, de készülnek pelletek takarmányozási célra is.

A takarmányozási célra használt pelletek alapanyaga különböző őrölt magvak és egyéb adalékok keveréke szokott lenni. Itt is nagyon fontos a megfelelő nedvességtartalom és frakcióméret.

Pelletáló gépek

PT50
Értékelés: Még nincs értékelés

Green Technik PT 50 - Pelletáló gép

Green technic PT 50 - Pelletáló gép

Termék részletes adatai

pte200-pelletalogep
Értékelés: Még nincs értékelés

Green Technik PT 200 - Pelletáló gép

PT 200 Pelletáló gép

Termék részletes adatai

p70-osszes8
Értékelés: Még nincs értékelés

NEGRI BIO P70E - pelletáló gépek

NEGRI BIO P70E pelletáló berendezések

Termék részletes adatai