BIOMASSER® SETTechnológiai sorrend brikettálás esetén:

 technologiai sorrend brikettalok

A brikettálandó anyagokat, legyenek azok fa,- szalma- vagy egyéb mezőgazdasági melléktermékek, valamilyen aprítóberendezéssel megfelelő méretűre szükséges leaprítani. Természetesen, ha ocsút, napraforgó héjat, esetleg szárítóból kikerült törtmagot szeretnének brikettálni, azt már nem kell előaprítani.
Amennyiben szükséges az előaprított és természetes úton szárított aprítékot, melynek a nedvesség tartalma nem magasabb, mint 20% a forgódobos szárító berendezésbe kézi erővel beadagoljuk. A szárítóba egy vegyes tüzelésű levegős kazánból 100-120C fokos levegőt juttatunk, mely az aprítékot 10-14% környéki nedvességtartalomra szárítja. A szárító berendezésnek egy zárt helységre van szüksége. Ez egy szárítás rásegítő berendezés, melyet 100-400 kg/óra teljesítményű gépekhez szoktunk ajánlani. Ekkora mennyiség esetén csak így gazdaságos brikettet előállítani, mivel a nagyobb kapacitású szárítók ára nincs arányban a brikettáló gép árával, nagyon nehezen térül meg. Ha az apríték elérte a megfelelő szárazságot, egy ciklonos utóaprító segítségével a forgódobokból kiszívatjuk az aprítékot, mely az utóaprítón áthaladva eléri a brikettáláshoz szükséges 2-4mm szemcsenagyságot, majd egy porleválasztón keresztül a brikettáló gép tartályába kerül.
Utóaprítókból cégünk különböző teljesítményű modelleket forgalmaz, 5-18 kW ig.
Brikettáló gépeink között 60 kg/óra és 400 kg/óra teljesítményű is található.
A teljesítmény nagyban függ az alapanyagtól. A brikettáló gép folyamatos működéséhez szükség van egy folyadékos hűtőberendezésre, mely a fejet hűti. Hűtőberendezés hiánya esetén, ha a fej felmelegszik meg kell állni, mert a brikett minősége romlik. Hűtő nélkül a gép a külső hőmérséklettől függően 4-6 órát képes folyamatosan dolgozni. Hűtővel a gép működése folyamatos. Szükség esetén a gépből kikerülő brikettet zsákokba csomagolhatjuk a külön opcióként megrendelhető csomagoló berendezés segítségével.

Brikettáló gépek:

 

BIOMASSER® SOLO szalma brikettáló gép

BIOMASSER® SOLO szalma brikettáló gép

Ez a könnyen kezelhető brikettáló gép alkalmas szalma, nád, és egyéb nem fás, főleg mezőgazdasági melléktermékek brikettálására. A megfelelő frakcióméretet darálással érhetjük el. Javasolt daráló TOMASSER® RK típusok.

 

 

 

 

BIOMASSER® DUO szalma brikettáló gép

Ez a könnyen kezelhető brikettáló gép alkalma szalma, nád, és egyéb nem fás, főleg mezőgazdasági melléktermékek brikettálására. A gép teljesítménye nagyban függ a nedvességtartalomtól, illetve a frakciómérettől. .A megfelelő frakcióméretet darálással érhetjük el. Javasolt daráló TOMASSER® RK típusok.

 

 

 


BIOMASSER® MULTI szalma brikettáló gép

A BIOMASSER® MULTI brikettáló gépsor több BIOMASSER® DUO gép összeépítéséből áll, amit egy TOMASSER® RB szalmaaprító táplál alapanyaggal. Az egész rendszer egy vezérlőpanelről működik. A berendezés teljesítménye 280-1400Kg/h között van, attól függően, hogy hány darab brikettáló gépet építünk egybe.

 

 

 

 

BIOMASSER® SET

A BIOMASSER® SOLO vagy DUO SET típusok TOMASSER® RK típusú darálókkal vannak egybeépítve így egy komplett rendszert kapunk. A daráló egy porleválasztón keresztül juttatja be az alapanyagot a brikettáló gép tartájába. Ezután a keverőlapátokon keresztül az aprított alapanyag bekerül a préshüvelybe és a megfelelő nyomás és hő hatására elkészül a brikett.

 

 

 

 

BIOMASSER® MOBILE szalma brikettáló gép

A BIOMASSER® MOBILE típus egy alvázra szerelt BIOMASSER® MULTI brikettáló gépsor, ahol egy vontatható alvázra szereli a gyártó az akár 1400Kg/h teljesítményű brikettáló gépsort a hozzá illő legmegfelelőbb TOMASSER® RB körbála darálóval. Ezzel a mobil berendezéssel a brikettáló gépet lehet szállítani a szalmabálákhoz és nem fordítva, ezzel jelentős szállítási költség takarítható meg.