WS 22 hulladékaprító

PDFNyomtatásE-mail
Leírás

Műszaki adatok

Modell: WS 22
Típuskód: WS 22-30
Motor típus: Elektromotor
Teljesítmény: 30kW
Darabolási teljesítmény/óra 250-300 kg/óra
Kések száma: 84 db
Aprító henger hossza: 1000 mm
Aprító henger átmérő: 360 mm
Aprítási tér: 950 mm x 1000 mm
Betöltő mérete 1800 mm x 1000 mm
Magasság 1890 mm
Szélesség: 1750 mm
Hosszúság: 2720 mm
Súly: kb. 3100 Kg

Termékleírás, ismertető, működési elv
A beadó tölcsérbe töltött aprítandó anyagot egy hidraulikus előtoló egység a keresztben elhelyezkedő, lassú fordulatú aprító henger irányába tolja. A tolólap automatikusan és terheléstől függően fejt ki tolóerőt az aprítandó anyagra. A vezérlésben különböző termékféleségeknek megfelelően lehet az egyes paramétereket beállítani és letárolni. Így, a különböző típusú és fajtájú alapanyagok mindegyikéhez a legoptimálisabb beállításokkal
érhető el a leghatékonyabb aprítási teljesítmény. A beállított és letárolt értékek gyorsan, gombnyomással hívhatók le. A tolólap megfelelő mozgását és egyenes irányú haladását vezető görgők és egy egyedileg szabadalmaztatott kinematika berendezés biztosítja.
Az aprító hengeren oldható kötéssel 84 db négyszög alakú kés helyezkedik el, melyeknek mind a négy éle fel van köszörülve. Karbantartás során az esetleg élezésre szoruló kések egyszerűen egy éllel elforgathatóak, így egy kés négyszeri alkalommal használható fel.
A hidraulika munkahenger felfüggesztése az erős igénybevétel mellett is véd a befeszülés ellen és ezáltal óvja a dugattyúgallér és a tömítések épségét.
Az ékszíjhajtású hajtómű megszorulás esetén elmozdul, így az ékszíjak meglazulnak és ezáltal elkerülhetőek a megfeszülés által okozott komoly meghibásodások.


Toló lap - Aprítandó anyag - Rotor kések

Álló kések - Rotor - Apríték

Az aprító hengeren elhelyezkedő nagy számú kések olyan formán vannak elosztva, hogy egyszerre csak egy kés érintkezzen az aprítandó anyaggal, így minden egyes kés a legnagyobb nyomatékkal és a legalacsonyabb hőigénybevételnek kitéve dolgozik.
Az SPS vezérlés által biztosított nyomatékszabályozás, valamint a hidraulikus nyomólap és az elektromosan hajtott aprító henger közötti szinkronizáció – rendkívüli teljesítményt tesz lehetővé. A kívánt szemcsenagyság a cserélhető rostákkal szabályozható.
A gép vezérlése és meghajtásai megfelelnek az ISO 9001 előírásainak.

A teljesítmény értékek az anyagösszetételtől, a termékbeadagolástól és a kések állapotától függően változnak.