Faaprító gépek

A faaprító gépek a fás szárú növények aprítását, teszik lehetővé. Az aprítás történhet a gallyak térfogat csökkentése céljából, így szállítási költséget spórolhatunk meg, vagy az apríték továbbhasznosítása céljából.
Az aprítás után keletkezett aprítékot használhatjuk fűtőanyagként, komposzt alapanyagként, brikett alapanyagként, pellet alapanyagként, alomként, esetleg talajtakarásra, dekorációs célokra.
Attól függően, hogy az aprítékot mire szeretnénk használni, különböző működési rendszerű faaprító gépeket különböztetünk meg.

Kalapácsos faaprító gépek

A keletkezett fa aprítékot főként komposzt alapanyagaként lehet hasznosítani. A keletkezett apríték nem homogén, kisebb és nagyobb darabok is vannak benne. A kalapácsok szétütik a növény rostjait, ezért hamarabb beindul a bomlás folyamata. Akár lombos, és zöldhulladék aprítására is alkalmasak. Kínálatunkban a legkisebb háztáji gépek és a nagyteljesítményű professzionális gépek is megtalálhatók.

Csigás faaprító gépek

A legkedvezőbb ár- értékarányú gépek. Egyszerű felépíthetőség, kis karbantartási költség jellemzi ezeket a berendezéseket. Vegyes tüzelésű kazánokba szánt aprítékot állítanak elő. Az apríték mérete 5-8 cm. Kínálatukban a 7cm max. ágátmérőt aprítani képes gépektől a 15cm max. ágátmérőt aprítani tudó gépekig találnak modelleket.

Késes faaprító gépek

A késes gépek által keletkezett apríték egy homogén, egyforma méretű apríték. Ezeknél a gépeknél az apríték mérete rostával szabályozható. A keletkezett aprítékot főleg apríték tüzelésű kazánokba használják. De tökéletes talajtakarónak, illetve dekorációs célra is. Ha a késes gépek által keletkezett aprítékot tovább aprítjuk, brikett, vagy pellet alapanyagként is hasznosíthatjuk. A kis kerti gépektől a 30cm fölötti ágátmérőt aprítani képes gépekig tudunk ajánlani berendezéseket.1. A csigás faaprítók rövid bemutatása