Fókuszban a tűzifa előállítás, tűzifa készítés

bio230Az emelkedő energiaárak miatt érthető módon az alternatív fűtési módszerek és fűtőanyagok irányába mozdul a lakosság jelentős része. A hagyományos tűzifánál kényelmesebb és célszerűbb fűtési módszert régen nemigen tudtunk volna elképzelni. Ki gondolt volna még abban az időben arra, hogy a gázzal történő fűtés költségei megközelítik, a már akkoriban is igen drágának számító elektromos fűtés költségeit. Arra meg végképp nem, még legvadabb álmainkban sem mertünk gondolni, hogy egyszer ismét praktikusnak nevezhető ez a fűtési módszer, és talán a nem is olyan távoli jövőben kénytelenek leszünk visszatérni a fatüzelésre. Ennek össz gazdasági, társadalmi és ökológiai vonatkozásaiba most ne menjünk bele.
Száz szónak is egy a vége, ismét kezd divatba jönni a fatüzelés, egyre nagyobb a kereslet a tűzifára, a tűzifát előállító, előkészítő gépekre, eszközökre és persze a vegyes tüzelésű kazánokra, fatüzelésű kályhákra. (Rönkhasítók, Faapríték készítő gépek, Brikettáló gépek)
Cégeknek, vállalkozásoknak és persze családoknak is érdemes elgondolkodni a hagyományos, fatüzelésre való átálláson, és ahol ez már megtörtént, a tűzifa minél kedvezőbb áron történő előállításán.
Azt aligha kell bizonygatni, hogy a "konyhakész" tűzifa mennyivel drágább mint a hasábfa, estleg a nyesedék. Szerencsére számtalan olyan gépet, eszközt lehet ma már kapni, pl. az Erdőgép kínálatában, amelyek hatékonnyá teszik az olcsóbban megvásárolható, vagy éppen a ház körül keletkező tüzelőalapanyag feldolgozását.
A tűzifa előállító gépeket három fő csoportra oszthatjuk: rönkhasító, faapríték készítő és brikettáló gépek.

Rönkhasító gépek

A rönkhasító, hasógató gépek működésének lényege, hogy meglehetősen hosszú rönköket is (akár 124 cm), hidraulikus elven, egy ék segítségével kettéhasítják. A hagyományos fejszés módszerrel szemben, a rönkhasítók számára, nem kell olyan rövidre fűrészelni a rönköket, tehát már itt is költséget takaríthatunk meg. A rönkhasító gépek különböző teljesítményben és árban kaphatóak, kielégítve ezzel a háztartások és az ipari felhasználók igényeit is.
Rönkhasító gépek

Faapríték készítő gépek

A faapríték készítő gépeket hívják még faaprítók -nak, vagy komposztáló gépeknek is. Fontos hangsúlyozni a sokoldalúságukat, ami nem csak a faapríték készítő gépek típusaira és teljesítményükre vonatkozik, de az aprítható faalapanyag is igen sokféle lehet, gondoljunk itt csak az aprítható gallyak vastagságára. Aztán ne feledkezzünk meg arról, hogy a faapríték nemcsak fűtésre, de komposztnak, kert vagy éppen ösvény takarónak is kiváló.
Faaprító gépek terén igazán impozáns a választékunk, hisz több márka, tucatnyi különböző tejesítményű és jellegű faaprítóját kínáljuk a kis és közepes teljesítményű gépektől a professzionális faaprítókig bezárólag. A hajtás tekntetében is többféle megoldás található a kínálatunkban. Vontatható, kardánnal hajtott, de saját motorral szerelt modell is kapható.
Faapríték készítő gépek

Brikettáló gépek

A brikettáló gépek vagy más néven brikett prések, mint a nevük is mutatja, a különféle faaprítékokból sajtol brikettet, pogácsát, aminek feltétlen előnye, hogy a térfogatra eső fűtőérték jelentősen nagyobb mint a préseletlen tüzelőanyagoké.
Brikettáló gépek

Keresés

GTranslate

English Croatian Czech Estonian French German Hungarian Italian Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian

Névjegykártya (vCard)

info box

Új Magyarország

Humán Erőforrás Programok Irányító Hatósága

UMFT-Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Közreműködő szervezet - ESZA Kht.

Mérlegcellák kedvező áron!

Mérlegcellák a legkedvezőbb árakon 2 éves garanciával! Hasonlítsa össze az Ön által alkalmazott mérlegcella árát az általunk javasolt ZEMIC mérlegcella árával!
Nagyobb darabszám rendelése esetén egyedi árak minden típusra- kérjen ajánlatot. További részletekért kattintson ide! >>>>

Szendvicspanel >>>,
trapézlemez
>>>,
cserepeslemez
>>>
többféle méretben, közvetlenül a gyártótól az ország egész területére a Metalocun Kft.-től!

E-liquid, nikotinos eliquid, Extrem Eliquid
Eliquid Akció, Nikotinos e-liquid
E-cigi, Ecigi
E-cigi, ecigi akció
E-liquid, Hangsen
Kamagra, Kamagra Gold

×

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés